Supă cu galuste din gris

 O reteta simplă și accesibila de supa tradițională.

Este o rețetă de familie și se poate prepara cu carne de porc(spinare) sau de pui.



-1 kg carne de pui 

-2-3morcovi

-1 țelină mică

-1 pătrunjel

-1 pastarnac 

-opțional vegeta

-120 g griş

-2 ouă

-1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu

-sare

Mod de preparare:

Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.

Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubulețe. Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.

Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare și bicarbonatul, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă

Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa

Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă. 

Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase

Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.

Se poate pune în farfurie piper măcinat. 




Poftă bună! 

Din legume și carne putem face o salată de boeuf. 

Poate doriți și  varianta cu tăieței


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI