Cornulete a la buni

                 Fragede si delicioase, cornuletele de casa sunt usor de pregatit si te poti bucura de ele cateva zile la rand. Fie ca folosesti rahat sau gem, vei obtine un desert gustos, ca in vremurile copilariei. 
           Buni a mea era o socacita(Bucatareasa la nunti,botezuri,inmormatari).Pe vremuri la sate coceau prajiturile in cuptoarele de caramida.Prajiturile se faceau in varianta XXL.

Pe langa cornulete altte retete clasice nelipsite de la mesele de sarbaoare sunt Albinita,Foile umplute cu dulceata,Tavalita si Nuci umplute.

Este o reteta  unde nu avem nevoie de un cantar pentru ca este o reteta veche .Bunica are cantar si mixer dar nu le foloseste.Ea prefera lingura,cana si telul.





Ingrediente:
-o cana untura
-faina cat cuprinde(5 cani)
- 5 grame drojdie uscata sau putina drojdie proaspata(drojdie cat o nuca)
-o cana lapte caldut
-3-4 cani de apa(cat cere faina)
-8 linguri zahar
-  un galbenus
-un praf de sare
-2-3 plicuri de zahar vanilat.

           Faina se amesteca cu untura pana are consistenta de nisip ud.Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut.Se adauga zaharul si galbenusul.
           Se framanta bine si adugam apa cat sa iasa un aluat ca o plastelina. Se lasa la dospit .


Dupa ce a dospit se intind foi si se tau patratele.Se pune gem sau rahat, se ruleaza. Se coc la foc potrivit.





 





                    Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI